Denne kaken er KRIMINELT god!!
Og det beste av alt! Den er Lavkarbo <3
DETTE TRENGER DU :
100 gr Mandelmel
100-130 tagatesse ( evnt sukrin)
Juster etter hvor søt du vil ha den
120 gr smør
20 gr kakao
3 egg
1 Vaniljestang
2 ts Bakepulver
1/2 dl Sterk kaffe
1/2 dl fløte
2 ts Johannesbrødkjernemel (Kjøpes på helsekost)
1 SS Splenda
Denne oppskriften er nok til en formkake. Vil du ha en rund kake dobler du oppskriften.
SLIK GJØR DU :
slå på ovnen, ha mandelmel,splenda,johannesbrødkjernemel,bakepulver og kakao i en bolle.
Smelt smør, og smør formen.
ha egg og sukrin i en bolle
snitt vaniljestangen og ha frøene i sammen med egg og sukrin
miks dette til eggedosis.
mål opp kaffe og fløte ( 1 dl tilsammen)
tilsett alt vekselvis i eggedosisen.
hakk gjerne litt sukkerfri sjokolade og bland inn om du ønsker det
konsistensen på røren kan virke litt rar, men resultatet blir supert!
Stekes på 175 grader i ca 30-35 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
SJOKOLADEKREM!
100 g romtemperert smør
60 g Sukrinmelis
3-4 SS Splenda
2 SS Kakao
5-6 SS Kaffe
ha kremen i en sprøytepose og pynt kaken når den er avkjølt.
NAM NAM!
Lavkarbo eller ikke, den høres deilig ut!
Det hørtes veldig godt ut! 🙂
Lilli: ja denne er helt fantastisk! Har prøvd flere forskjellige uten hell. Men denne altså <3
Hvilket mandelmel er det brukt? Fettredusert eller malte mandler.
Hege Moe: det er vanlig mandelmel som ikke er fettredusert