Dette ble snadder!
Knusende sprø, og proppfull av smak!
Spises til frokost,
lunsj,
kvelds,
som tilbehør til middagen,
eller bare som snacks! 🙂
Ingredienser
3 egg
1 klype salt (jeg bruker Maldon)
3 dl revet ost
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl mandel mel
stekes nederst i ovnen på 175 grader i 30-40 min )
følg med på din ovn)
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader
Ha egg og salt i en bolle
visp godt sammen
Tilsett ost
Gresskarkjerner
Linfrø
Sesamfrø
og mandelmel
Rør alt godt sammen til du får en deig
Kle en bakeplate og legg deigen på
Smør deigen ut over platen i et tynt lag
for ekstra sprø knekkebrød
jeg bruker en spatula dyppet i kaldt vann
dette gjør jobben lettere
Når den er klar til å stekes ser den ca sånn ut
dryss gjerne litt ekstra maldon salt over for ekstra smak
Etter ca 15 min begynner osten å boble mmmmm…
Ta brettet ut av ovnen og del opp i ønsket størrelse med et pizzahjul
Sett tilbake i ovnen og stek videre i 15-20 min
sett opp ovnsdøren med jevne mellomrom
for å slippe ut fukt og damp
dette gir ekstra sprø knekkebrød
Når de er ferdige lar du de hvile litt før du knekker de opp
Da er det bare å nyte
knasende sprø knekkebrød
fulle av smak! 🙂
Funksjonell Mat//Funksjonell Mat//Funksjonell Mat
Spent. No prøver disse 😃🤩
Ja de er kjempe gode! 🙂
Takk, endelig et knekkebrød jeg kan like 🙂
<3
Må disse oppbevares i kjøleskap?
Oppbevares som vanlige knekkebrød! 🙂
Bruker du gresskarkjerner eller solsikkekjerner? Ligna bara på solsikkekjerner på bilde
Hei! Det er gresskarkjærner. 🤗
Helt enig, Gresskarkjerner er jo grønne og har en helt annen form😂
Men takk for oppskrift! Har i ovnen nå😁 Prøver meg på tre brett og varmluft, gledes
Herlig! 😊
Hei Monicha. Eg smakte liknande knekkebrød for nokre dagar sidan. Dei var kjempegode. Ho som laga dei hadde hatt i litt oregano. Har du prøvd det? Og er det samme kva type kvitost man har i? Tenkte eg skulle lage dei. Takk for oppskrifta og ha ein fin dag. 🌺😊 Mvh. Liv
Takk for tipset! Oregano skal prøves! Du kan bruke den osten du ønsker, men jeg liker best mozarella og cheddar. For mest mulig smak, cheddar gir og en lekker farge! 🥰😍