Luftige kanelboller! 💞

  Grunndeig

 ( Jeg dobler alltid deigen)

 BOLLEDEIG

450 g Hvetemel

50 g Sukker

25 g fersk gjær

1-2 klyper salt

2 dl Melk

                            

2-3 ts Kardemomme    

1 stort egg   

75 g smør i terninger

egg til pensling

Deigen

Ha mel, sukker, salt, og kardemomme i en kjøkkenmaskin,

gjæren kan du smuldre rett i hvis du ønsker det,

bare pass på at du ikke legger salt og gjær sammen da salt dreper gjær. 

bland sammen

ha melk, og egg en kjele,

pisk sammen og varm opp til fingertemperatur.

hvis du ønsker kan du smelte ut gjæren i blandingen.

hell egg og melkeblandingen sammen med deigen og elt i ca 5 minutter.

jeg bruker hastiget 2 på min kitchenaid maskin

skjær opp smør i terninger

ha i litt og litt av gangen.

skru opp hastigheten og ( 4 på min) og elt i ytterligere 10-15 minutter.

( ja det er lenge, men utgjør hele forskjellen)

når deigen slipper bollen er den ferdig. 

hev til dobbel størrelse.   

            

    

       Vaniljekrem:         

 1 ss maizenna

2 eggeplommer

3 ss sukker

3 ts vaniljesukker

2 dl helmelk               

Pisk sammen sukker, maizenna, vaniljesukker og eggeplommer i en bolle i noen minutter.

Varm opp melken til kokepunktet i en tykkbunnet medium stor kjele. Hell litt av melken sammen med eggeblandingen og pisk sammen. Tilsett resten av den varme melken og bland alt godt. Ha kremen (som fortsatt er helt rennende) tilbake i kjelen på medium varme. Pisk hele tiden mens kremen varmes opp.

Småkok vaniljekremen i 1-2 minutter mens du rører hele tiden, kremen skal nå tykne. Ha eggekremen

over i en bolle, dekk med plastfolie og sett kjølig.

Kanelfyll

smør                  3s

kanel                  2ss

kardemomme     2ss

brunt sukker       2ss

salt                  1-2klyper

Dette blander du bare sammen

Hev til dobbel størrelse, kjevle ut og smør kanelfyllet på

Rull sammen til en pølse og del opp slik som dette

et tips hvis du vil ha store bakeri boller, er å rulle fra den korte siden!

legg bollene på et brett, ta på vaniljekrem, og hev til dobbel størrelse

Stekes på 180 grader i 15-18 minutt.

Da er det bare å nyyyte!! 🙂

Du kan fortsette å følge bloggen på Facebook  HER  og  nye Instagram  HER

Steketermometer & slikkepott//Exxent Slikkepott 27 cm//Pippi Langstrømpe Baker Slikkepott S

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg