Grunndeig
 ( Jeg dobler alltid deigen)
 BOLLEDEIG
450 g Hvetemel
50 g Sukker
25 g fersk gjær
1-2 klyper salt
2 dl Melk
                 Â
2-3 ts Kardemomme  Â
1 stort egg Â
75 g smør i terninger
egg til pensling
Deigen
Ha mel, sukker, salt, og kardemomme i en kjøkkenmaskin,
gjæren kan du smuldre rett i hvis du ønsker det,
bare pass pÃ¥ at du ikke legger salt og gjær sammen da salt dreper gjær.Â
bland sammen
ha melk, og egg en kjele,
pisk sammen og varm opp til fingertemperatur.
hvis du ønsker kan du smelte ut gjæren i blandingen.
hell egg og melkeblandingen sammen med deigen og elt i ca 5 minutter.
jeg bruker hastiget 2 på min kitchenaid maskin
skjær opp smør i terninger
ha i litt og litt av gangen.
skru opp hastigheten og ( 4 på min) og elt i ytterligere 10-15 minutter.
( ja det er lenge, men utgjør hele forskjellen)
nÃ¥r deigen slipper bollen er den ferdig.Â
hev til dobbel størrelse. Â
        Â
   Â
    Vaniljekrem:    Â
 1 ss maizenna
2 eggeplommer
3 ss sukker
3 ts vaniljesukker
2 dl helmelk       Â
Pisk sammen sukker, maizenna, vaniljesukker og eggeplommer i en bolle i noen minutter.
Varm opp melken til kokepunktet i en tykkbunnet medium stor kjele. Hell litt av melken sammen med eggeblandingen og pisk sammen. Tilsett resten av den varme melken og bland alt godt. Ha kremen (som fortsatt er helt rennende) tilbake i kjelen på medium varme. Pisk hele tiden mens kremen varmes opp.
Småkok vaniljekremen i 1-2 minutter mens du rører hele tiden, kremen skal nå tykne. Ha eggekremen
over i en bolle, dekk med plastfolie og sett kjølig.
Kanelfyll
smør         3s
kanel         2ss
kardemomme   2ss
brunt sukker    2ss
salt         1-2klyper
Dette blander du bare sammen
Hev til dobbel størrelse, kjevle ut og smør kanelfyllet på
Rull sammen til en pølse og del opp slik som dette
et tips hvis du vil ha store bakeri boller, er å rulle fra den korte siden!
legg bollene på et brett, ta på vaniljekrem, og hev til dobbel størrelse
Stekes på 180 grader i 15-18 minutt.
Da er det bare å nyyyte!! 🙂
Du kan fortsette å følge bloggen på Facebook HER og nye Instagram HER
Steketermometer & slikkepott//Exxent Slikkepott 27 cm//Pippi Langstrømpe Baker Slikkepott S
NAM, dette ser utrolig godt ut 🙂
Flinka!
Ønsker deg en fin kveld.
Jeanette Renèe: utrolig digg! 🙂