Det finnes mange oppskrifter på grøt når du skal lage disse Lavkarbo
personlig synes jeg at når du bruker Johannesbrødkjernemel som
jevning i disse så blir de litt slimete i konsistensen
noe jeg absolutt ikke liker
men så hørte jeg om Xanthan Gum
og tenkte det var verdt å prøve
dette kan kjøpes ved enkelte helseskostbutikker
ellers vet jeg at f.eks Slikkepott.no har disse
ellers synes jeg det er vanskelig å unngå klumper ved bruk av Jbkm
men mitt beste tips her er å drysse dette over mens alt er kaldt før
du koker det opp
da kan du klare å unngå disse klumpene
men det er denne konsistensen da
ikke alle reagerer på dette
men jeg personlig er veldig var for akkurat det
Anyway
her får du oppskriften
Rømmegrøt (Lavkarbo)
dette er nok til 1 porsjon
NB! Mektig
2 store ss sæterromme
0.5 dl vann
0.5 dl fløte
1 ts tagatesse (evnt sukrin eller annen søtning du foretrekker)
1 liten ts Xantathan Gum
(evnt 1 ts Jbkm)
litt salt
spekemat
Slik gjør du
ha i rømmen og kok den i ca 1 minutt
tilsett vann og fløte og la det koke opp igjen
tilsett søtt og salt
rør godt
dryss over Xanthan Gum og visp kraftig
denne kan du tilsette litt og litt til du får ønsket konsistens
server med
smørøye
tagatesse (evnt sukrin + så unngår du kald ettersmak)
kanel
og spekemat
(bruker du jbkm, husk å drysse dette over f.eks rømmen før du koker)
nydelig god grøt <3
Du kan følge bloggen videre på Facebook HER og Instagram finner du HER
#lavkarbo #middag #frokost #kosthold #lavkarbomiddag #rømmegrøt #grøt #lavkarbogrøt