HJEMMELAGET KETSJUP (Sukkerfri, Glutenfri, Lavkarbo)

 

Den ketsjupen vi kjøper i butikken inneholder ofte mye sukker, og kan dessuten ha spor av gluten

Derfor er det genialt å kunne lage sin egen 

Jeg viser deg hvordan!

 😊

 

Du trenger

1/2 gul løk

1 fedd hvitløk

400 gram knuste hermetiske tomater

2 ss tomatpure (landlord sin har minst karbo)

2 ss soyasaus

3 ss sukrin gold

1/2 ts pepper

2 ss rapsolje

1/2 dl klar eddik 7%

 

 

Slik gjør du 

Hakk opp gul løk, og hvitløk 

 

 

varm opp rapsoljen i en kjele,

tilsett gul løk og fres den blank

 

 

tilsett hvitløken

 

 

surr løkene sammen i et par minutter, og tilsett tomatpure

 

 

bland godt

 

 

hell over knuste tomater, soyasaus, eddik, pepper, og sukrin gold

 

 

la dette småkoke i ca 30 minutter uten lokk, og pass på at det ikke brenner seg i bunnen, etterhvert vil den tykne.

Hell så blandingen over i en mikser, eventuelt bruk en stavmikser, og mos dette godt sammen 

 

 

Når ketsjupen er ferdig heller du den over på et glass/krukke med lokk.

Jeg bruker et Norgesglass

 

 

Denne oppbevares i kjøleskap, og er holdbar i flere uker.

Denne egner seg også godt til frysing, om du vil lage mye når du først er i gang.

Sånn!

Da er det bare å kose seg.

God middag!

 

opprinnelse fra “Om helse”

Følg bloggen videre på facebook  og Instagram 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg