Lever du på lavkarbo eller bare har lyst på en litt sunnere versjon av pannekaker må du prøve dette her
I dag ble det pannekaker her i huset
Jeg laget disse små og tykke, og toppet de med bær og fibersirup
men denne oppskriften er også super til bacon, og blåbær
om du vil ha den mer tradisjonelle norske versjonen
Disse smaker helt fantastisk
er sukkerfrie
glutenfrie
og selvfølgelig Lavkarbo 😉
Her får du oppskriften
Lavkarbo pannekaker proteinrike
500 g cottage cheeese ( 2 bokser)
6 egg
6 ss mandelmel ( ikke fettredusert)
2 ss Fiberhusk
2 klyper salt
2 ss sukrin gold
2 ts bakepulver
(fibersirup, og friske bær om ønskelig.)
stekes på svak varme (nivå 4 på min komfyr)
slik gjør du
Ha cottage cheese i en blender
Miks godt til alle klumper er ute
Tilsett eggene
Miks godt igjen
Tilsett resten av ingrediensene og miks godt
Røren blir ganske tykk så jeg bruker en skje til å legge røren på pannen med
Ettersom jeg ville ha mine litt små og tykke (som lapper)
stekte jeg tre stk i gangen
Det tar litt tid å steke disse, da de stekes på svak varme
så litt tålmodighet må du ha (pluss god tid)
du kan snu dem når det har dannet seg en hinne på toppen slik som du ser her
Jeg la mine lagvis og hadde fibersirup i mellom lagene
Så toppet jeg herligheten med friske bær
Smaker helt nydelig
påvirker ikke blodsukkeret
og metter godt!
da håper jeg det smaker!
🙂
Følg bloggen på Facebook Eller instagram om du vil
#pannekaker #svele #lapper #proteinpannekaker #lavkarbo #mat #kosthold #bær #middag #dessert
så deilig! 😀
Maiken Johnsen: Ja helt nydelig 🙂
Du vet at lavkarbo er farlig for hjertet?
Anonym: Noen vil tenke det pga høyt inntak av fett, selv er jeg hjertesyk og var skeptisk i starten pga nettopp det du sier. Jeg vil anbefale alle å snakke med legen sin om dette først om en er usikker. Det som er farlig er å spise mye fett og mye karbohydrater sammen.
På lavkarbo skilles fettet ut av kroppen, og legger seg ikke rundt indre organer som på et høykarbo kosthold.
Det er lurt å lese seg litt opp for nybegynnere så man forstår hvordan dette virker.
Dessuten må man endre tankegang da lavkarbo forbindes med slanking, og vi er lært til å holde oss unna fett når vi skal ned i vekt.
Personlig bruker jeg dette for å holde meg så frisk og fri fra smerter som jeg kan.
Vekttap er en fin bonus. Og personlig er jeg ikke bekymret.
Men snakk med en lege/hjertelige om en lurer på noe er min oppfordring.
Hvor mange pannekaker blir dette? Kan evt resten av røren stå til dagen etter?
Røren tykner fort og må stekes med det samme, så denne ville jeg ikke latt stå.
Disse kan lages store og tynne, men jeg liker de best små og tykke, disse er mektige og holder til 2-3 personer