YES! Da fikk jeg det endelig til 🙂
nemlig å bake en Lavkarbo loff som er sprø utenpå,
og myk og saftig inni
akkurat slik en loff skal være
og her får du oppskriften!
LAVKARBO LOFF
1/2 dl mandelmel
(fettredusert for konsistensen sin skyld)
1/2 dl kokosmel
1 dl sesammel
3 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
en klype salt
12 egg (ja det er mye!)
50 g kokosolje (evnt meierismør)
1 dl kokosfløte (evnt kremfløte)
SLIK GJØR DU
Jeg hadde ikke sesammel, så jeg startet med å male sesamfrø til mel
i en blender
ha alle de tørre ingrediensene i en bolle
bland godt sammen
ha eggene i en bolle
(jeg brukte en kjøkkenmaskin, noe som var helt unødvendig da dette
er en tykk røre
og ikke en eltedeig
miks eggene godt sammen
smelt kokosolje (meierismør) og hell i mens du rører
miks godt igjen og hell i fløten mens du rører videre
Miks godt sammen og ha i de tørre ingrediensene
her byttet jeg til en eltekrok, men som sagt dette er en tykk røre og
ikke en eltedeig
så altså helt unødvendig
jeg byttet fort tilbake til vispen 😉
miks røren godt sammen
når du har fått en tykk og godt blandet røre
har du denne i en smurt brødform
(ca 25 cm/1,3 liter)
stø over litt frø om ønskelig
la den stå i formen og svelle i ca 15 min
forvarm ovnen til 175
sett en langpanne nederst i ovnen mens du forvarmer
når du skal sette inn brødet heller du 2 dl vann i langpannen
vannet fordampes etter 60 sekunder
dette for å gi brødet ditt sprø skorpe 🙂
er det vann igjen etter denne tiden tar du bare langpannen ut
stek brødet midt i ovnen i 45-50 min
(følg med på din ovn)
Jeg ble superfornøyd med denne loffen
kommer ikke skikkelig frem på bildet, men den ble høy og fin
nå skulle jeg bare hatt litt reker! 🙂
Da gjenstår det bare å ønske alle en fortsatt fin kveld! 🙂
Du kan fortsette å følge bloggen på Facebook HER, Instagram HER
eller følg den direkte HER
Tusen Takk For At Du Deler Dette Med Oss På Lavkarbo…Monicha Beate 😉
RAGNAR PEDERSEN: Bare hyggelig! 🙂
Tusen takk for kjempefin oppskrift!
Har du boller også?
Jeg har prøvd å lage boller, men enda ikke kommet frem til en som faktisk er god. Men jeg jobber med saken, så det kommer når jeg forhåpentligvis har klart å knekke koden 🙂
Takk for at du deler oppskrift! Skal absolutt prøve den ut:) Vet du ca. antall karbohydrater per skive?
Ca 2
Hei! Bruker du varmluft?
Jeg bruker vanlig stekeovn, over og under varme.
Skal lage dette brødet i dag. Er veldig spent på om jeg får det til. Kan dette brødet fryses?
Det har jeg ikke prøvd, men regner med det går bra. Her forsvinner det veldig fort.
Står i stekeovnen nå. Og skal ha det til krabber og reker i kveld. Spent på om det blir vellykket. Takk for oppskrift.
Bare hyggelig!
Supert til sjømat! <3
Bør det lages samme dag? Skal ha det i morgen, men om det kan lages dagen før er det en fordel. Nok å gjøre i morgen med konfirmasjon
Kan helt fint lages dagen før! 🙂
Min ble inne like tykk som din. Hva må jeg tilsette mer av da?