Tid for baking igjen!
her ble det myke og saftige horn på Lavkarbovis
og oppskriften deler jeg med dere her 🙂
Ingredienser
400 gr mozzarella ost (revet)
250 gr kremost (nøytral smak)
6 dl mandelmel (ikke fettredusert) evnt kan du male mandler selv
4 ts bakepulver
2 klyper salt
4 egg
Stekes på 200 grader i 20-25 min
slik gjør du
Ha mozzarella og kremost i en bolle
smelt sammen i mocrobølgeovn
evnt i en gryte om du ikke har micro
Rør godt sammen
Rør sammen
mandelmel
bakepulver
og salt
rør så inn eggene et og et av gangen
tilsammen 3 stk
(det siste er til pensling)
Tilsett osteblandingen
rør godt sammen til du har fått en glatt og smidig deig
bruk gjerne engangshansker
eller olje på hendene
(jeg bruker begge deler)
Legg deigen på et bakepapir
og legg et nytt bakepapir over igjen
kjevle deigen ut til en stor runding
og dra forsiktig av det øverste bakepapiret
del opp deigen med et pizzahjul slik du ville gjort med vanlige horn
rull sammen til horn fra den brede siden
pensle med egg
og strø gjerne over litt sesamfrø om du ønsker det
Stek hornene på 200 grader i ca 20-25 min
disse ble utrolig saftige og myke
er gode til både frokost, lunsj, og ved siden av middagen !
Lykke til 🙂
Du kan følge blogge direkte HER På Facebook HER eller Instagram HER
#lavkarbo #lavkarbobakst #baking #horn
Hei. Prøvde å lage horn nå, halverte oppskriften, men de ble helt flate. Hva gjorde jeg feil?
Siv Anita: off så dumt da..
Ikke opplevd det selv, så er litt usikker egentlig
Kanskje prøve med mer bakepulver..?
Så godt ut!
Kamilla Haaland: super digg med litt brødmat igjen 🙂
Hei. Nå har jeg forsøkt en gang til, men blir like dan. Tok en ts mere med bakepulver, uten hell. Brukte revet norwegia, er det grunnen? Eller skulle jeg brukt litt fiberhusk?
Siv Anita: der har du nok grunnen ja. Kjøp ferdig revet mozzarella ost i butikken. Norwegia oppfører seg annerledes, og det blir en annen smak og.
Hvor mange g karbs er det i hvert horn?
Mari: rundt 2 🙂
Så knallgodt ut!
Kamilla Haaland: ja de er sykt gode
Hei! Mine horn ble også helt flate. Og deigen var så våt, enda jeg hadde i litt for mye mandelmel (tror jeg), – da burde jo deigen ha blitt tørrere.Jeg formet dem til slutt med en stekespade, til nesten pølser, men så ble de som flate brikker! 🙂 Men du store, så godt! Dette kommer til å bli en hit hos meg. Kjempekjekt å ha som “skive”. Kjempegodt med smør på. Forresten, til dere som er på “seriøs” lavkarbo, Philadelphia kremost er visst ikke helt innafor lenger, pga. at den inneholder myse (bl.a. ifølge Monas Lavkarbo på FB) . Tine Kremost eller mascarpone er bedre.
Ragnhild: off så merkelig da…
Skal tenke på dette neste gang jeg lager disse, og prøve å finne ut hvorfor dette kan skje.
Bra de ble gode i det minste da 😉
Ang ost. Så bruker jeg selv Tine kremost naturell
Hei!
Kan man fryse de? De ble dødsgode men klarer ikke å spise opp alle så fort….
Kan man bruke noe annet enn mandelmel? Er allergisk🙈
Oppskriften sier 4 egg men i forklaringen skriver du “rør så inn eggene et og et av gangen, tilsammen 3 stk (det siste er til pensling)”.
Har du doblet oppskriften og glemt å oppdatere bildeteksten eller misforstår jeg noe?
Må si jeg setter veldig pris på måten du presenterer oppskriftene dine på, man får virkelig lyst å teste dem!