Oooh folkens!
Her ble det hjemmelaget Sjokolade
og dette er noen himmelske greier altså
Og det beste av alt,
den er lavkarbo, sukkerfri, glutenfri, og kan nytes med god samvittighet!
Jeg viser deg hvordan du lager den!
Bunn
250 gram salte peanøtter
60 gram sukrin sirup
50 gram meierismør
1 liten klype salt ( jeg bruker maldon)
karamell
150 gram fibersirup gold/sukrin sirup
3 ss finesse/tagatesse
1 ts vaniljepulver
1 1/2 dl kremfløte
50 gram smør
Topping
100 gram sukkerfri sjokolade
50 gram hakkede peanøtter
slik gjør du!
Finn frem en liten langpanne/ildfast form
ha 200 gram peanøtter i en blender/kvern og mal peanøttene til mel
(Jeg bruker disse, kjøpes på Europris/Eurospar og inneholder kun 5gr karbo pr 100gr)
ha 60 gram sukrin sirup og 50 gram smør en gryte og varm opp til det begynner å koke.
Ta gryta av platen og bland dette sammen med peanøttene du malte, tilsett en klype salt og bland godt
Ha bakepapir i formen du vil bruke, og bre peanøtblandingen utover.
sett dette kaldt.
KARAMELL
Ha finesse/tagatesse, smør, kremfløte, fibersirup gold/sukrin sirup og vaniljepulver i en gryte.
bland dette sammen og kok opp.
karamell tar litt tid å lage, så du må regne med ca 30 min.
du vil merke når den er ferdig på tykkelsen.
den vil se ca slik ut
Hell karamellen over peanøttbunnen
Bre karamellen utover bunnen
Ha peanøtter over karamellen, og trykk de litt nedi
Sett dette kjølig igjen
Toppingen
Ha 100 gram sjokolade i en bolle.
Jeg brukte halvt om halvt med mørk og lys sjokolade av denne typen
Smelt sjokoladen over vannbad.
( ha en gryte/bolle med varmt vann under, og sett bollen nedi vannet. Hold fast bollen, rør og pass på at du ikke får vann oppi sjokoladen )
Hell sjokoladen over, og strø hakkede peanøtter på toppen
Da er det bare å sette dette kaldt igjen. Gjerne over natten hvis du klarer å vente!
Del sjokoladen opp i ønskede biter, og nyt!
Denne blir laget flere ganger her i huset, det er sikkert!
( Ca 0,5 karbo pr bit avhengig av størrelse så klart )
(Oppskriftens opprinnelse Snickers meglerfru )
Fortsett å følge bloggen på facebook og Instagram
Lagde denne i går, smakte himmelsk 👍👍. Tok ikke sjokoladen i vannbad, men smeltet den med en svett fløte – d var enklere for meg. Resultatet på hele herligheten var topp! Takk for deilig oppskrift
Så herlig, og takk for tipset! 🥰
Noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv :’)
Sååå herlig! 😋😋
Tusen hjertelig takk for en vidunderlig oppskrift🥰🌺
Bare hyggelig! 🥰🥰