Sjokolade med god samvittighet

 

Oooh folkens! 

 

Her ble det hjemmelaget Sjokolade 

og dette er noen himmelske greier altså

Og det beste av alt,

den er lavkarbo, sukkerfri, glutenfri, og kan nytes med god samvittighet!

 

Jeg viser deg hvordan du lager den! 

 

Bunn

250 gram salte peanøtter

60 gram sukrin sirup

50 gram meierismør

1 liten klype salt ( jeg bruker maldon)

 

karamell

150 gram fibersirup gold/sukrin sirup

3 ss finesse/tagatesse

1 ts vaniljepulver

1 1/2 dl kremfløte

50 gram smør

 

Topping

 

100 gram sukkerfri sjokolade

50 gram hakkede peanøtter

 

 

slik gjør du!

 

Finn frem en liten langpanne/ildfast form

ha 200 gram peanøtter i en blender/kvern og mal peanøttene til mel

(Jeg bruker disse, kjøpes på Europris/Eurospar og inneholder kun 5gr karbo pr 100gr)

ha 60 gram sukrin sirup og 50 gram smør en gryte og varm opp til det begynner å koke.

Ta gryta av platen og bland dette sammen med peanøttene du malte, tilsett en klype salt og bland godt

Ha bakepapir i formen du vil bruke, og bre peanøtblandingen utover.

sett dette kaldt.

 

 

KARAMELL

 

Ha finesse/tagatesse, smør, kremfløte, fibersirup gold/sukrin sirup og vaniljepulver i en gryte.

bland dette sammen og kok opp.

 

 

karamell tar litt tid å lage, så du må regne med ca 30 min.

du vil merke når den er ferdig på tykkelsen.

den vil se ca slik ut

 

 

Hell karamellen over peanøttbunnen

 

 

Bre karamellen utover bunnen

 

 

Ha peanøtter over karamellen, og trykk de litt nedi

 

 

Sett dette kjølig igjen

 

Toppingen

 

Ha 100 gram sjokolade i en bolle.

 

 

Jeg brukte halvt om halvt med mørk og lys sjokolade av denne typen

 

Smelt sjokoladen over vannbad.

 

( ha en gryte/bolle med varmt vann under, og sett bollen nedi vannet. Hold fast bollen, rør og pass på at du ikke får vann oppi sjokoladen )

 

Hell sjokoladen over, og strø hakkede peanøtter på toppen

 

 

Da er det bare å sette dette kaldt igjen. Gjerne over natten hvis du klarer å vente!

 

 

Del sjokoladen opp i ønskede biter, og nyt!

 

Denne blir laget flere ganger her i huset, det er sikkert!

 ( Ca 0,5 karbo pr bit avhengig av størrelse så klart )

(Oppskriftens opprinnelse Snickers meglerfru )

 

Fortsett å følge bloggen på facebook og Instagram 

6 kommentarer
    1. Lagde denne i går, smakte himmelsk 👍👍. Tok ikke sjokoladen i vannbad, men smeltet den med en svett fløte – d var enklere for meg. Resultatet på hele herligheten var topp! Takk for deilig oppskrift

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg